Asteria's - Magisch - Nieuws der Seizoenen

zaterdag 22 mei 2021

Asteria's Zomernieuws

 

Zomerweer is, net als verliefd zijn, een soort steen der wijzen die elke gewone dag tot een dag van goud maakt. Niet de hele dag echter... Want het is nooit de hele dag, nooit je hele leven dat gelukkig wordt, het gaat om de verrukkelijke momenten. – Nan Fairbrother

Een zwoele zomerzotheid brengt zinnen en gelukzaligheid bijeen. Kom, hang de hangmat uit, leg de deken neer, doe de mand open, laat de kurk knallen en ga met je lievelingsdichter liggen lummelen in het gras. De zon zien ondergaan en wakker worden bij roze en cerise rode ochtendluchten. Zorg dat je hart open blijft en je strandtas leeg, want de zee brengt vele geschenken... kuieren door het zand, buiten douchen en warme tomaten bij de lunch. Dus loop naar de vloedlijn en houd een schelp aan je oor. Luister naar de erotiserende echo van het alledaagse en ontdek dat een mens nooit te veel van het goede kan krijgen. Alweer een heerlijke portie zaligheden.


Bloemenmagie voor deze zomer.

In de lente ben ik begonnen met de sleutelbloem.
Deze zomernieuwsbrief draag ik op aan de Roos en de Godin Aphrodite

De rode roos fluistert van hartstocht,
En de witte roos ademt liefde;
De rode roos is een valk,
en de witte roos is een duif.

Het rozengeslacht is een grote groep met meer dan 4000 plantensoorten. De tuinroos en haar zus, de wilde roos, hebben allebei veel neven, waaronder appels, bramen, frambozen, as, lijsterbes en vrouwenmantel om er maar een paar te noemen. 

De bloeiende plant Roos is een vaste plant, die vooral in de zomer bloeit. De meeste van de meer dan 300 soorten rozen hebben op hun geurige, mooie bloemen 5 bloemblaadjes. Heit heilige getal 5 staat voor het goddelijke vrouwelijke en vooral in westerse magische tradities, denk aan een vijfpuntige ster het pentagram, een aantal dat specifiek heilig is voor de godin. De vrucht van de roos wordt een rozenbottel genoemd en wordt het meest gezien in de herfst, felrode en oranje bollen vol vitamines en antioxidanten. Het laatste bekende kenmerk van de rozenplant zijn de scherpe doornen of haakachtige punten, die grazende dieren en dwalende vingers kunnen helpen ontmoedigen.


Folklore en magie van de roos::

De roos komt voor in gnostische evangeliën zoals de 'Nag Hammadi' waarvan de oorsprong wordt toegeschreven aan Psyche die zo verliefd is op Eros dat ze hem haar bloed aanbiedt en wanneer het bloed de aarde raakt, bloeien de eerste rozen.

“Maar de eerste Psyche (ziel) hield van Eros die bij haar was, en goot haar bloed over hem en op de aarde. Toen ontsproot uit dat bloed de roos voor het eerst op de aarde uit de doornstruik, tot vreugde in het licht dat in de braam zou verschijnen. "


Rozen werden gebruikt voor parfum, medicijnen en verschillende tempelrituelen. Rozenamuletten worden al lang gebruikt voor zuivering en bescherming. En zo zijn er vele overleveringen over de Rozen en gebruiken, maar hier dicht ik de Roos toe aan de Godin van de Liefde:

Aphrodite, de godin van liefde en schoonheid, werd uit de zee geboren. Ze vertegenwoordigt seks, genegenheid en de band die mensen bindt. Men beweert wel dat deze onweerstaanbare godin wijzen hun verstand ontneemt. Aphrodite is bovendien de beschermvrouwe van de kunsten, de letteren, kunstnijverheid en cultuur.

Vraag Aphrodite wanneer je hulp nodig hebt om te beminnen en om van je lichaam te genieten en om de ware liefde te vinden.

Maak je eigen Godinnenolie met Roos

Ons lichaam werkt hard voor ons, laten we dat niet vergeten. Met het gebruik van de godinnenolie kunnen de resultaten werkelijk opzienbarend zijn. Vergeet niet om dingen terug te geven aan jezelf: soms moet je gewoon je eigen energie teruggeven aan jezelf.

De olie:

Vermeng 5 druppels rozenolie, 10 druppels sandelhoutolie en 5 druppels jasmijnolie met 100 ml jojoba olie. Zorg voor een zuivere etherische olie zoals extrence, volatile, chi, doterra e.d. en niet een goedkoop chemisch prutje bij een goedkope drogisterij.

Wrijf na het douchen je in met deze olie. Visualiseer de godin en spreek bijvoorbeeld de affirmatie uit: Ik laat de energie van de godin toe in mijn wezen, waardoor ik liefde en vreugde uitstraal. Daarmee geef je jezelf positieve energie mee om de dag (of de nacht) te beginnen.

Rozen voor de innerlijke mens;

bak Aphroditekoekjes met Citroen met Rozenwater

Je hebt nodig:

  • 120 gram boter, zacht
  • ½ kop suiker
  • 1 ei
  • 1 kleine eetlepel rozenwater
  • ¼ theelepel karwijzaad of gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • een snufje zuiveringszout
  • 1 kop gezeefde bloem

  1.  Meng de boter en de suiker door elkaar, klop er vervolgens het ei doorheen tot het licht en luchtig is.
  2. Roer er het rozenwater, het karwijzaad en de citroenrasp doorheen. Bestrooi het met het zuiveringszout.
  3. Vouw de bloem erdoorheen, ¼ kop per keer.
  4. Laat het deeg een paar uur of een nacht tot rust komen in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 165 °C en vet een stuk bakpapier licht in.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van ruim een halve centimeter en snijd er cirkels uit (een koekjesvorm met geschulpt randje zou mooi zijn). Leg de plakjes deeg 5 centimeter uit elkaar op het ingevette bakpapier op een bakplaat.
  7. Bak de koekjes een half uur op 165 °C tot ze lichtgoud van kleur maar niet gebruind zijn. Afkoelen op een rek. Opbergen in een goed afsluitbare koektrommel of pot. Het recept levert 30 koekjes op.

 


Nog meer in de kracht van de godin komen?

Om je nog meer met Godinnen te verbinden heb ik een aantal mooie en diepgaande workshops gemaakt, die zodra het weer allemaal mag, weer regelmatig ga geven. Ook deze zijn vol met natuurmagie en aan de seizoenen verbonden. Klik op de afbeelding hierboven welke het zijn.

Kleurenmagie en Roze

Voor mij is de zomer een vooral roze of magenta seizoen. Het is heerlijk om je in deze periode met deze kleur te verbinden. Klik op de afbeelding om te weten waarom.

Wil je professioneel Kleurencoach worden, dan kun je deze beroepsopleiding bij mij met heel veel extra’s volgen. Ook deze geef ik individueel en aangepast op jouw beroep of interesses.
Klik hier om meer hierover te lezen.

Vier het leven, vier de seizoenen!

Verder wil ik ook even aangeven dat je maandelijks over de Boommanen magie in mijn inspiratie blog kunt lezen en maak vooral gebruik van de betoveringen die erbij staan vermeld.

Dan zijn er nog de komende maanden twee mooie jaarfeesten te vieren.

Dat zijn 21 juni: Alban Hefin, Litha of midzomerviering


En op 1 augustus Lughnasad.

Lees meer informatie door op de afbeeldingen te klikken.

Nog tot slot even aandacht voor een mooie kaartlegcursus met bijvoorbeeld de Mlle Lenormandkaarten? Ik vind daar wel een romantische rozensfeer bij horen. Kijk of je het leuk lijkt.


Informatie & Inspiratie?

Wil je tot het herfstnieuws geïnspireerd blijven? Volg of like mijn facebookpagina.

Je kunt ook lid van Pythia’s Magische Plek worden, wel eerst de vragen beantwoorden.

Of wil je me iets vragen? Dat kan via deze link, klik hier

De Herfstnieuwsbrief verschijnt eind augustus.

Fijne zomer en tot ziens!