Asteria's - Magisch - Nieuws der Seizoenen

zaterdag 13 november 2021

Asteria's Winternieuws


Omdat ik enkel houd van liefs dat niet geliefd is, 
is de winter mij van alle jaargetijden nog het liefst. - Coventry Patmore

Winter een jaargetijde met mooie stille overgangen. Laat de donkere dagen een nieuw licht op je leven werpen terwijl jij weer ontdekt welke ouderwetse redenen december tot een hartverwarmende maand vol simpelweg schitterende genoegens maken.
Een maand die overstroomt van alledaagse wonderen, verpakt in een dagdroom vol romantiek. Dan is er Januari, een nieuw begin met 365 nieuwe dagen, netjes opgedeeld in weken maanden en seizoenen. In Februari maak je langzaam weer een start om jouw jaar vast een invulling te geven.

Ben jij een Wintertype? Dan zijn dit de kleuren voor jou, klik hier

In de maand december wordt Alban Arthan, Yule of winterzonnewende gevierd.
In februari vieren we Imbolc. Klik op de links en lees de tips om mee te doen.

De wintertijd is een mooie tijd om je intuïtie te trainen. Zo geef ik al vele jaren Tarot, kaart en orakel trainingen en een ervan is tasseografie oftewel theeblaadjes lezen. Leuk om met dit orakel eens een blik in het nieuwe jaar te werpen. Ga zelf eens oefenen. Ik deel hier een mooi stukje van Sarah Ban Breathnach


Vraag het aan de thee

 Na verloop van tijd verlaat een mens zich voor antwoorden op de toekomst.- Ruth Fulton Benedict

‘Het geloof in het heden verdwijnt lang voor het geloof in de toekomst,’ merkte de antropologe Ruth Fulton Benedict op in 1915, en dat verklaart precies waarom wij vrouwen zo dol zijn op de fantasie dat we het micromanagement van morgen verzorgen. Eerlijk gezegd willen we niets liever dan rust, dus waarom nu niet even pauze genomen? Zet het water maar op en leg je agenda weg. We gaan onszelf eens verwennen met een andere portie lotsbestemming: theeblaadjes lezen.

Misschien vond je het te gênant of was je te sceptisch om ooit bij een waarzegster naar binnen te stappen, maar ik durf te wedden dat je altijd al een beetje nieuwsgierig geweest bent naar deze traditionele vorm van toekomstvoorspelling, die je bovendien gewoon in je eigen huis kunt uitvoeren. Spiegeltjes en een sjaal om je hoofd naar keuze; het enige wat je echt nodig hebt is een kop en schotel en losse thee.



Een theezakje openscheuren is geen goed idee, omdat de thee daarin te fijn is. Je hebt voor deze oude vorm van waarzeggerij echte thee nodig, thee met brokjes en takjes, die in een pot of een thee-ei moet trekken. Koop een theesoort waar je van houdt, want je moet hem eerst op- drinken - zonder suiker en melk graag! - voordat je de vochtige blaadjes kunt lezen.
Laat de thee echter rechtstreeks in je kopje trekken, zonder thee-ei, zodat de blaadjes terwijl je af en toe een slokje neemt naar de bodem zinken.

Drink al je thee op, op een bodempje na. Houd vervolgens het kopje in je linkerhand en laat de vloeistof drie keer ronddraaien. Keer het kopje dan onmiddellijk om op het schoteltje, zodat het leegloopt.

Draai het kopje als het leeg is weer rechtop en houd het oortje in je rechterhand (op drie uur). Kijk naar de positie van de blaadjes en lees ze van links naar rechts. Als de blaadjes evenwichtig over de zijkanten van het kopje verdeeld zijn, brengt dat geluk. Hoewel veel blaadjes op de bodem van oudsher wijzen op tegenslag, kan het ook betekenen dat je de blaadjes de volgende keer beter rond moet draaien! (En zijn er geen blaadjes in het kopje achtergebleven? Dat is beslist een goed teken. want het betekent dat je geen problemen zult krijgen!)

 


Volgens de ouderwetse handboeken voor toekomstvoorspelling staan takjes en uitsteeksels voor mensen. Dunne, smalle takjes slaan op vrouwen, dikkere of langere slaan op mannen (sorry, maar bij dit soort oude tradities zijn er allerlei stereotypen ingeslopen!). Omhoog staande takjes vertegenwoordigen vrienden, gebogen of door elkaar liggende takjes wijzen op onheil of problemen van de kant van die mensen.

Een enkele stip betekent een brief, een groepje stippen betekent dat er geld onderweg is, een grote stip betekent dat je een geschenk kun: verwachten. Theeblaadjes die in een massief vierkant bij elkaar liggen slaan op vrede of blijdschap. Ook een cirkel betekent geluk, maar als er iets aan ontbreekt of hij wordt doorbroken door andere blaadjes, voorspelt hij een teleurstelling in de liefde. Een wiel wil zeggen dat je een kans krijgt die je moet grijpen.

In de gidsen wordt ook waarde toegekend aan letters of cijfers die je in de blaadjes kunt zien. Losse letters zijn de initialen van mensen die van grote invloed zijn in je leven. Wat de cijfers betreft is de betekenis ongeveer hetzelfde, maar met subtiele verschillen. Een betekent dat er gelukkige tijden op komst zijn; twee dat er in de nabije toekomst twee keer iets fijns zal gebeuren; drie dat er snel een grote wens uit zal komen; vier wijst op succes in je werk; vijf wil zeggen dat je een aangename verrassing wacht; zes wijst op een nieuwe vriendschap; zeven wil zeggen dat je een periode nadert die je voldoening zal geven; acht beduidt dat er een teleurstelling aanstaande is en negen betekent dat er betere tijden wachten. 

Je kunt ook allerlei beelden in de blaadjes zien. Vogels of vissen betekenen geluk; een eivorm betekent dat er verandering op komst is; een sleutel wijst erop dat je iets zult leren waar je wat aan hebt; een kruis of een mes geeft aan dat je je ergens druk over maakt. Een kleine halvemaan is een gunstig voorteken en belooft liefde en romantiek; een diepere boog beduidt dat er iets onverwachts te gebeuren staat. Een boom slaat op een verhuizing in de nabije toekomst. Ook een ster is een gunstig voorteken en belooft voorspoed.

Er kunnen zich velerlei andere vormen voordoen, massief of als contour. Gebruik je fantasie; vaak zijn het letterlijke symbolen van het beroep van mensen die je kent, of voorwerpen die op een of andere ma- nier iets met je leven te maken hebben. Een schip kan beduiden dat er een boodschap van ver komt, of op een reis slaan, bijvoorbeeld.

Heerlijk om hiermee te experimenteren. 


Actie decembermaand

Vind je dit te lastig om zelf te doen, dan kan ik jou helpen hoe jij in toekomst persoonlijke stappen kunt zetten via een persoonlijke Regenboogpakket: Tarotreading en kleur coaching voor dik een uur slechts € 60, - en waar je veel aan zult hebben.

De actie is alleen in de maand december. Als je in december afspreek, dan kunnen we ook in het nieuwe jaar, een tijd voor jou afspreken.

Persoonlijke Cursus of opleiding

Verder kun je je nog steeds aanmelden voor een persoonlijke training met coaching, zoals zelf coachen en werken met Tarot, waarzeggerskaarten, runen. Persoonlijke trainingen zijn “Schud de heks in je wakker, “Omtoveren” en de beroepsopleiding Professionele Kleurencoach. 

Lees meer bij Magische Lessen. Er zijn hiervoor ook cadeaubonnen beschikbaar.

  • Klik op de afbeeldingen of links om meer te lezen.



Informatie & Inspiratie?

Wil je tot het herfstnieuws geïnspireerd blijven? Volg of like mijn facebookpagina.

Of wil je me iets vragen? Dat kan via deze link, klik hier

Een speciale Winternieuwsbrief verschijnt eind november.

 


Ik wens jullie allen een heerlijke winter en alle goeds voor een magisch 2022